|
کد مطلب: 74623
مرگ زير تيغ جراحي زيبايي؛ دروغ يا واقعيت؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 791
به گزارش سلام لردگان زيباتر شدن و افزايش حس اعتماد به نفس از عواملي است که افراد را به انجام جراحي هاي زيبايي ترغيب مي کند از سوي ديگر برخي کارشناسان، ايران را پايتخت عمل هاي جراحي زيبايي به ويژه جراحي زيبايي بيني و صورت مي دانند.
شايد به همين دليل هم باشد که برخي از آمار حکايت از آن دارد که حدود 50 درصد شکايات پزشکي کشور مربوط به زيبايي است که شامل جراحي پلاستيک، ترميمي، افزايش قد، لاغري و چاقي، گونه گذاري و جراحي مي شود.
همچنين چندي پيش دکتر ?عبدالجليل کلانتر هرمز? رئيس بيمارستان فوق تخصص جراحي پلاستيک 15 خرداد اعلام کرده بود که سالانه سه تا چهار مورد جراحي زيبايي در کشور منجر به مرگ مي شود هرچند برخي آمارهاي غيررسمي اعداد بيشتري را براي اين مورد ذکر مي کنند.
اين آمار و ارقام نشان مي دهد که لازم است در خصوص اينگونه جراحي ها اطلاعات لازم به بيماران ارايه شود تا اين جراحي ها با موفقيت انجام شود.
**بيماراني که زيرتيغ جراحي ديگر به هوش نمي آيند
همين چند هفته پيش بود که برخي رسانه ها از مرگ عجيب يک جوان پس از انجام جراحي بيني خبر دادند، مشابه اين مورد هر از گاهي تکرار مي شود و در اذهان عمومي اين تصور را به وجود مي آورد که جراحي هايي پلاستيک مي توانند به قيمت جان انسان تمام شود.
مدير گروه بيهوشي دانشگاه علوم پزشکي تهران درباره اينگونه موارد به خبرنگار اجتماعي ايرنا مي گويد: بيهوشي ، عوارضي دارد که عوارض آن در افراد داراي بيماري هاي زمينه اي مانند بيماري هاي مغزي ، کليوي، قلبي، تنفسي، متابوليک (سوخت و ساز) و بيماري هاي اندوکرين (بيماري هاي غدد درون ريز) از جمله ديابت ، بيش از ساير افراد بروز مي کند.
دکتر ?اتابک نجفي? مي افزايد: اينگونه بيماران قبل از بيهوشي بايد تحت بررسي بيشتري قرار گيرند و داروهاي بيهوشي نيز در مورد آنان با مراقبت بيشتري استفاده شود.
وي تصريح مي کند البته افراد عادي نيز مي توانند دچار عوارض بيهوشي شوند و به طور مثال نسبت به داروهاي بيهوشي ، حساسيت نشان دهند.
مدير گروه بيهوشي دانشگاه علوم پزشکي تهران ادامه مي دهد: استفاده مقادير زياد داروهاي بيهوشي، تجويز ناخواسته مقادير زيادي از گازهاي بيهوشي، مراقبت و پايش نامناسب بيمار حين بيهوشي و اختلال عملکرد تجهيزات و دستگاه هاي بيهوشي مانند نرسيدن اکسيژن و اختلال در عملکرد سيستم تهويه بيهوشي مي تواند موجب ايجاد عوارض و مرگ و مير شود.
نجفي تاکيد مي کند البته امروزه با توجه به پيشرفت داروهاي استنشاقي و داروهاي وريدي مورد استفاده در بيهوشي، ديگر اين داروها خطرات زيادي ندارد و از سوي ديگر امکانات مانيتورينگ و پايش بيماران نسبت به گذشته پيشرفت داشته است.
وي يادآور مي شود: در گذشته آمار مرگ و مير حين بيهوشي (50 سال پيش ) حدود 10 درصد بوده اما درحال حاضر آمار آن در کشورهاي پيشرفته حدود يک دهم درصد است.
مدير گروه بيهوشي دانشگاه علوم پزشکي تهران با تاکيد بر بروز عوارض در بيماران داراي سابقه بيماري هاي قبلي، اضافه مي کند: کاهش خونرساني به اعضاي مختلف بدن ، حين بيهوشي موجب تشديد آن بيماري مي شود و از سوي ديگر داروهاي بيهوشي موجب افت فشار خون و تضعيف عملکرد قلبي، ريوي و تنفسي مي شود بنابراين افراد داراي بيماري هاي زمينه اي (مانند داشتن کم کاري کليه) حين عمل جراحي ، دچار عوارضي مي شوند.
نجفي مشکل عمده بروز عوارض حين جراحي هاي زيبايي را هنگام ريکاوري (مکاني حد واسط اتاق عمل و بخش معمولي بيمارستان براي به هوش آمدن بيمار) مي داند و تاکيد مي کند پايش بيمار در ريکاوري بايد دقيق باشد چون بيمار بعد از اتاق عمل ، حالت نيمه بيهوش دارد و علايم حياتي او مانند فشار خون، اکسيژن و تنفس و پايش قلبي و عروقي بايد به دقت کنترل شود.
**مقصران در مرگ و ميرهاي جراحي هاي زيبايي
برغم تمام اعداد و ارقام مربوط به مرگ و ميرهاي منتسب به جراحي زيبايي، رييس انجمن جراحان پلاستيک و زيبايي ايران معتقد است که جراحي زيبايي منجر به مرگ و مير افراد نمي شود.
دکتر ?سيدکمال فروتن? در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا با بيان اينکه جراحي زيبايي بايد منجر به زيبا شدن افراد شود، مي گويد: جراحي هاي بخش اندام مانند قلب و مغز ممکن است منجر به مرگ و مير شود اما عمده جراحي هاي زيبايي روي پوست انجام مي شود پس نبايد مشکلي ايجاد کند.
وي تصريح مي کند تمام موارد مرگ و ميري که طي انجام جراحي هاي زيبايي اتفاق مي افتد از سوي غيرمتخصصان است همچنانکه تاکنون موردي از مرگ و مير از سوي متخصصان جراحان پلاستيک ، گزارش نشده است.
فروتن، انجام چند عمل زيبايي با هم را يکي از عوامل مرگ و مير در جراحي هاي زيبايي توسط غيرمتخصصان عنوان مي کند و مي افزايد: بطور مثال اگر چند عمل جراحي زيبايي رينوپلاستي (بيني) و شکم با هم انجام شود ، بيمار ممکن است آمادگي جراحي 9 تا 10 ساعت را نداشته باشد و جان خود را از دست بدهد.
**غيرمتصصان و امکان بروز عوارض جراحي هاي زيبايي غيرقابل برگشت
رييس انجمن جراحان پلاستيک و زيبايي ايران مي گويد: هرچند جراحي زيبايي منجر به مرگ و مير نمي شود اما ممکن است عارضه ايجاد کند اما اين عوارض بد و خطرناک نيستند و مي توان آنها را اصلاح کرد.
فروتن مي افزايد: بطورکلي پنج تا 15 درصد جراحي هاي زيبايي مي تواند عوارض ايجاد کند که البته مرگ و مير ندارد.
وي اضافه مي کند : با اين وجود اگر جراحي زيبايي از سوي غيرمتخصصان (هر تخصصي غير از جراحي پلاستيک) انجام شود ممکن است عوارض غيرقابل برگشت مانند نکروز (مردگي بافت و سياه شدن پوست) بروز کنند که نمي توان به سادگي آنها را اصلاح کرد.
رييس انجمن جراحان پلاستيک و زيبايي ايران ادامه مي دهد : همچنين برخي از غيرمتخصصان در عمل هاي بيني تمام استخوان بيني را برمي دارند و موجب ظاهر نازيباي آن مي شوند که ديگر نمي توان براي آن کاري کرد.
فروتن مي گويد: اينگونه عوارض بيمار را نيازمند جراحي هاي متعدد ديگري مي کند.
**پيشگيري از انجام جراحي هاي زيبايي پرمخاطره
رييس انجمن جراحان پلاستيک و زيبايي ايران به بيماران توصيه مي کند که براي انجام جراحي هاي زيبايي حتما به مکان هاي معتبر و نزد جراحان پلاستيک ، مراجعه کرده و از مراجعه به تخصص هاي ديگر خودداري کنند.
فروتن اضافه مي کند : مردم نبايد به سادگي براي انجام جراحي به متخصصان متعدد مراجعه کنند بلکه بايد با چند مشاور معتمد در اين زمينه مشورت کرده و جوانب امر را بسنجند.
وي مي گويد: اگر هم به متخصصاني غير از جراحان پلاستيک مراجعه شود بايد مطمئن شد که اين متخصص ، دوره جراحي پلاستيک را نيز گذرانده است.
به نظر مي رسد اطلاع رساني مناسب از طرف انجمن هاي تخصصي، ارايه برنامه هاي آموزشي صحيح و رعايت موازين اخلاقي و قانوني در کنار رعايت استانداردهاي علمي مي تواند نقش قابل ملاحظه اي در کاهش عوارض و مرگ و ميرهاي منتسب به جراحي هاي پلاستيک و زيبايي داشته باشد (منبع ايرنا)
|
|
|
|